Imagen de La P@u (Formació) Grup
Trasllats amb gos d'assistència per persones amb ceguesa
de La P@u (Formació) Grup - martes, 25 de febrero de 2020, 22:39
 

Hola a totes i tots,

Aquesta setmana es distribueixen a les unitats TSU les corretges per a poder efectuar amb seguretat el trasllat de gossos d'assistència. Aquestes estaran ubicades al calaix dedicat a la documentació (primer calaix anterior sobre de la motxila d'intervenció, dins l'habitacle de conducció).

Consulta l'espai desplegament 2015-2021 per descarregar la instrucció.

Quan atenguem a una persona acompanyada d’un gos d’assistència procurarem que aquesta pugui estar acompanyada del seu gos, tenint en compte que l’usuari té drets reconeguts perquè així pugui ser.

Un membre de la unitat que realitzi el servei farà control del gos en el moment d’arribar al lloc de l’incident i/o servei si la situació de l’estat del pacient ho permet. Si al lloc de l’assistència es troba un familiar, li encarregarem aquesta tasca. Tanmateix podrem derivar aquesta custòdia a l’autoritat policial.

No es podrà assumir el trasllat amb gos d’assistència si es dóna qualsevol de les següents circumstàncies:

a) Que el gos d’assistència mostri signes evidents de malaltia, com deposicions diarreiques, secrecions anormals o ferides obertes.
b) Que el gos d’assistència mostri signes evidents de manca d’higiene.
c) Que existeixi risc imminent i greu per a la integritat física de l’usuari del gos d’assistència o de terceres persones.

Per preservar les condicions higièniques de la cabina assistencial de l’ambulància, el gos s’ubicarà a la cabina de conducció, utilitzant els sistemes de retenció específics a tal efecte. El gos NO pujarà als seients de la cabina de conducció, ja que l’animal es troba ensinistrat per a no realitzar aquesta acció. Així i tot, col·locarem llençol de paper com a mesura d’higiene. Informarem la CECOS del trasllat acompanyats amb un gos d’assistència, perquè puguin posar en alerta al servei de seguretat de l’hospital receptor.

Consulta el procediment complet AQUÍ.

Cordialment,

Àrea de Trànsit i Operacions - Àrea de Formació

Grup La Pau