Imagen de La P@u (Formació) Grup
Informació en relació a 2019-nCOV
de La P@u (Formació) Grup - miércoles, 29 de enero de 2020, 14:23
 

Hola a totes i a tots,

es dóna a conèixer les accions preventives i de intervenció anunciades per la administració en relació al risc davant el virus 2019-nCov que pot afectar a les persones, detectat el passat desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina.

 Els símptomes més comuns inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d’aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal i inclús la mort. Els casos més greus, generalment succeeixen en persones grans o que pateixen alguna comorbiditat com la malaltia cardíaca, malaltia pulmonar o problemes d’immunitat.

 Com en casos de situacions similars, davant de síndromes respiratoris virals i criteris epidemiològis de risc (haver viatjat a país origen o estar en contacte directe amb usuari afectat en les darreres dues setmanes), cal tenir en compte les mesures d’aïllament a l’usuari en cas de sospita -guants, màscara FP1 i tapar ferides exposades-  i d’autoprotecció habituals en casos de síndromes respiratoris virals en época de risc  -guants, màscara FP3, ulleres de protecció, bata de màniga llarga-.

Per més informació sobre 2019-nCov, pots descargar-te els fitxers adjunts a aquest post:

 a.- Comuncació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT): 27 de gener

 b.- Comunicació Ministerio de Sanidad: 24 de gener

A l'espai virutal Desplegament 2015-2021: Nous procediments i material teniu adjuntada el procediment SEM IT_005 Instrucció de treball sobre el maneig de pacients amb sospita d’infecció per Coronavirus, també consultable al SGD Àgora.

Cordialment,

Àrea de Formació - Àrea de Trànsit

Grup La Pau